Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Novinet - recenzije

Pin
Send
Share
Send

Ukupno poruka: 3824

15.10.2011, Evgeniya34
Svetlana, dok uzimate Novinetu, niste imali menstruaciju, već probojno krvarenje, menstruaciju (počnimo da je zovemo ispravno), odnosno, početi ćete menstrualnu reakciju u sedmodnevnoj pauzi. Probojno krvarenje se javlja tokom perioda adaptacije na Novinet, ako nije obilno, onda se ništa ne treba uraditi, tijelo će se nositi. Ako je krv u izobilju, onda bi bilo potrebno udvostručiti dozu Novineta na nekoliko dana (1 tableta ujutro i 1 uveče), pa uzmite sve dok krvarenje ne prestane, a zatim se vratite na uobičajenu dozu-1 karticu. po danu.

17.10.2011, Svetlana
Zdravo, imam 25 godina, Svetlana, ima dete 11 meseci, dojim 2 puta dnevno, uzimam laktin (skupi lek) Imam još jednu tabletu Planiram da uzmem novinu, da li je moguće? Ranije, prije porođaja, sve je bilo normalno, nakon rođenja sam se pitao da li bi bilo gore i da li bih mogao brinuti ako dojim dva puta dnevno?

17.10.2011., Evgenia, 34
Svetlana, KOKI može početi uzimati nakon 6 mjeseci HB. Pročitajte uputstva za Novinet kako biste ispravno prešli iz Lakineta u Novinet.

17.10.2011, Svetlana
read.no.ne.onyala kako se kretati s njom?

14.10.2011, Sonechka
Uzeo sam prvi blaster i prošle nedelje sam imao seks, sada je drugi dan pauze, ali nema menstruacije. Uzeo sam oba uputstva i bez pasusa, mogu li da zatrudnim? Hvala vam unapred na odgovoru!

15.10.2011, Evgeniya34
Sonechka, dešava se da menstrualno-krvarenje ne počinje u nekim ciklusima. Ako ste uzeli lijek bez propusnice, ne biste trebali brinuti. Molimo pročitajte uputstva za lijek.

10/15/2011, gospođo
Zdravo! Prihvatam nove 4 godine. Moj period počinje 3-4 dana nakon uzimanja 21. pilule. Bilo je seksa u ova tri dana - sve je u redu. Čak i uputstva kažu da ako uzmete bez prekida, zaštita ostaje u ovih 7 dana.

10/13/2011, Evgeniya34
Svetlana, preskače za tri dana NISU dozvoljena. Uzmite ovo vrijeme bez prekida.

11.10.2011, Fawn
Zdravo! Imam 18 godina. Počeo je da pije Novinet. Prvu pilulu uzimala je uveče prvog dana menstruacije. Onda je uzela pilule u isto vreme, sve do trenutka. Danas sam popio 21. tabletu. Veoma sam zabrinut jer su tokom celog ciklusa, od trećeg dana, postojali nezaštićeni seksualni činovi (prekinuti). Priručnik kaže da ako se uzima od prvog dana, onda nestaje potreba za dodatnim sredstvima za kontracepciju. Koja je šansa da zatrudnite?

10/15/2011, gospođo
Zdravo! Ako nije bilo pauza tokom pilule, onda je sve u redu. Trudnoća neće boleti. Prihvatam ih 4 godine i nije bilo problema. Naprotiv, neuroza je izgubljena prije menstruacije, bol u donjem dijelu trbuha.

Instruction Novelty

Novinet (etinil estradiol + desogestrel) je kombinirana tableta mađarske farmaceutske kompanije GEDEON RICHTER. Prema statistikama, oko 40% žena ne koristi farmakološka kontraceptivna sredstva. U međuvremenu, sa stanovišta embriologije, ljudski život počinje sa ušću zametnih ćelija žene i muškarca, zbog čega se formira jezgro koje sadrži jedinstveni genetski materijal. I ovo novo ljudsko telo se genetski više ni na koji način ne smatra stranim (tj. Majčinskim) dijelom tijela. Stoga, abortus treba smatrati svjesnim lišavanjem života nove biološke individue. Kombinovane predobrađene kontraceptivna sredstva koriste se već nekoliko decenija. Progestogeni iz prve dvije generacije nemaju odgovarajući nivo selektivnosti djelovanja. Pored toga, karakterišu ih brojne neželjene sporedne reakcije, uključujući i arterijska hipertenzija, pogoršanje lipida i otpornost na insulin. Desogestrel nema gore navedene nedostatke. Ova supstanca je jedna od komponenti leka Novinet. Estrogenska komponenta u preparatu je etinilestradiol. Desogestrel - progestagen 3. generacije. Ima visoku (više od 80% biodostupnosti). Podvrgnuta metaboličkim transformacijama u jetri sa formiranjem aktivnog derivata - 3-ketodesogestrela. Desogestrel pokazuje najveći stepen selektivnosti prema progesteronskim receptorima, što određuje njegov snažan progestogenski efekat.

Štaviše, njegov androgeni i estrogeni efekat praktično se ne ispoljava. Među svim trenutno poznatim progestogenima, desogestrel ima najviši indeks selektivnosti djelovanja. Novine poboljšavaju lipidni profil: povećava nivo "dobrog" holesterola u krvi - lipoproteina visoke gustine, bez uticaja na nivo lipoproteina niske gustine. U primeni Novineta, gubitak krvi se značajno smanjuje tokom menstruacije, stanje kože se poboljšava, posebno u prisustvu akni. Novinetova efikasnost kao kontraceptivnog sredstva povezana je sa njegovom sposobnošću da suzbije funkciju jajnika, uključujući i inhibiciju formiranja folikula. Sa ove tačke gledišta, Novinet je jedan od najboljih kontraceptivnih sredstava. Učestalost neželjenih efekata prilikom uzimanja ovog kontraceptiva je relativno mala. To se, u pravilu, događa tokom prva tri mjeseca farmakoterapije, kada se tijelo prilagođava funkcioniranju u novim uvjetima. Istovremeno, nuspojave ne predstavljaju nikakvu opasnost za zdravlje i dobrobit pacijenta i gotovo u potpunosti prelaze u četvrti ciklus kontraceptivne farmakoterapije. Neželjena pojava, karakteristična za preformulisana kontraceptivna sredstva - povećanje telesne težine - mnogo je rjeđa sa Novinetom. Lek ima veoma mali uticaj na hemodinamiku u perifernom vaskularnom krevetu, te stoga nema izražen uticaj na nivo krvnog pritiska.

Pregledi pacijenata o inovacijama

Pilule za kontrolu rađanja "Novinet" ginekologu sam propisao nakon operacije vanmaterične trudnoće. Za vreme uzimanja leka nisam primetio nikakve neželjene efekte, jer sadrže minimalnu količinu hormona. Bojala se da se udeblja i nije dobila kilogram. Ona je stavila podsjetnik na svoj telefon, jer je preporučljivo piti hormonalni lijek odjednom. Dugo ih nisam pio, jer planiramo da začnemo bebu sa svojim mužem.

Novineta mi je propisao ginekolog prije 10 godina, nakon početka mog porodičnog života s mužem. Uzeo sam im 5 godina i sve ovo vreme nisam našao ni jedan minus. Neke prednosti: 1. Cijena, po mom mišljenju, najprihvatljivija u odnosu na druge kontraceptive. 2. Apsolutno nema nikakvih sporednih efekata na mene. Težina je ista. Koža se takođe nije pogoršala. 3. Neuspjeh, neplanirana trudnoća. 4. I što je najvažnije, prijem "Novineta" utiče na moj bol tokom menstruacije, bol jednostavno nije postao! I još važnije, mislim, naravno, da sam nakon 5 godina neprekidnog prijema “Novineta” (čim sam odlučio i otkazao) ostao bez problema.

Počela je da uzima "Novinet" kada je bila umorna od korišćenja kondoma, po ceni preskupa, počeli su da izlaze. Na internetu sam čitao recenzije različitih djevojaka i došao do zaključka da mogu osobno pristupiti meni. Opalio sam više od mesec dana, a sa strane sam primetio da sam se malo oporavio. A plus je bila i činjenica da je, uz pomoć "Novineta", uspjela da povuče periode koji su mi pali na dan kad sam morao ići na more. Pa, cena ovih kontraceptivnih sredstava je prihvatljiva.

Novinet je počeo uzimati odmah nakon vjenčanja i početka života zajedno sa svojim mužem. Po savetu ginekologa ona se zaustavila na ovim kontraceptivnim sredstvima i nikada nije zažalila. Bila sam veoma zabrinuta da ću uzimanjem ovih tableta dobiti na težini ili pokriti akne, ali se ništa od toga nije dogodilo. Svakog dana sam bez pauze (osim pauze sedam dana prije novog paketa) uzimala četiri godine i nisam primijetila nikakve posljedice ili nelagodu, niti sam imala bilo kakve neuspjehe ili sumnje u trudnoću. Prestao sam da ih uzimam po sopstvenom nahođenju, jer sam želeo dete sa mužem. Ali općenito, odlična kontraceptivna sredstva po pristupačnoj cijeni!

Kada je IUD uklonjen, lekar je odmah prepisao hormonsko lek Novinet, kao kontraceptiv. Mogu reći da sam bio veoma zadovoljan kvalitetom i rezultatom droge. Ne samo da se savršeno uklopila, iako sam ja patila od većine droga loše, imala sam i pozitivne rezultate - moja koža je bila skoro potpuno očišćena, lice mi je bilo osipno, menstrualni ciklus se vratio u normalu. Uzeo sam ga godinu dana, za to vreme nisam imao nikakvih nuspojava, nisam dobio dodatnu težinu, iako su mnogi ljudi bili uplašeni prekomernom težinom i prekomernom dlakavošću.

Već tri godine uzimam "Novinet", prvo sam pio godinu dana, a onda sam prestao piti, jer sam planirao bebu, odmah sam zatrudnela, nije bilo problema sa tim, nakon rođenja sam ponovo počela uzimati pilule. Za sve ovo vrijeme nije bilo nuspojava, nisu utjecale na težinu, menstruacija je bezbolna, nema akni na licu. Jedino što sam nekoliko puta zaboravio da uzmem tabletu i zbog toga je poremećen menstrualni ciklus, ali ja sam kriv što ja, u uputstvu kažem da je to moguće. Čak ne želim da pređem na druge pilule za kontrolu rađanja.

Ona je "Novinet" za 4 godine, došao savršeno, bez nuspojava, nije utjecala na cijelu. Nije bilo problema sa trudnoćom. Sada ne prihvatam, jer rodila bebu na GV, pila sam "Laktinet".

Ona je uzela "Novinet" sedam godina, nije se konsultovala sa doktorom, odlučila je sama. Prišao mi je savršeno, težina se stabilizovala, bubuljice na licu nestale, nisam primetio previše kose. Ali onda sam odlučio da napravim pauzu, jer mi je kosa počela da pada jako, možda ne od Novineta, ali bila sam uplašena. I doslovno za nekoliko mjeseci, moje čudo je postalo trudno skoro tri godine i opet mislim da se vratim u Novinette.

Uzeo sam ovu metodu kontracepcije i mogu reći da sam veoma zadovoljan. Savršeno se nosio sa svojom svrhom. Nije bilo nikakvih nuspojava, ne debelih, koliko ih je bilo uplašenih. Hormonalna pozadina nije poremećena, menstrualni ciklus je poboljšan, i postalo je manje bolno. Prestala je sa uzimanjem kada je odlučila o svom drugom djetetu, trudnoća je došla vrlo brzo, doslovno drugi ciklus.

Upoznao sam se sa ovom kontraceptivom prije 10 godina, kada ni misli nisu imale za djecu. Bio mi je dodijeljen od strane njegovog ginekologa na prenatalnoj klinici. Kada sam pročitao spisak neželjenih efekata, počeo sam da brinem o tome kako će upotreba ovih kontraceptivnih sredstava uticati na moje zdravlje. Ali, na sreću, nisam primetio ništa loše, naprotiv, akne su nestale, koža je postala čista. A kad sam razmišljao o djeci, prestao sam da pijem pilule, šest mjeseci kasnije vidio sam dvije pruge. Vratio se novosti nakon završetka dojenja. Ciklus je obnovljen, svi su sretni.

Te pilule u svoje vreme su me štitile od neželjene trudnoće i zahvalan sam im. Prestao sam da ih uzimam pre godinu i po, a godinu dana kasnije saznao sam da očekujem bebu. Od nuspojava, imao sam samo mali dobitak na težini, ali čak i tada se mogu jednostavno pozvati na povećan apetit! Uopšteno, mogu da kažem hvala "Novinetu"!

Video sam 5 godina. Preporučeno od strane mog lekara. Da li je svaka tri meseca prekidala. Nije bilo problema. Usklađen ciklus, kritični dani su normalni, akne su nestale, čak su izgubile 5 kg za šest mjeseci. Osećao sam se odlično. Izlečena mastopatija i upala jajnika. Preporučujem.

Dobar lek, prepisao me je ginekolog. Nije bilo nuspojava od uzimanja lijeka. Prihvatam samo "Novinet", jednostavan za upotrebu i manuelno sa shemom. Ne prodaje se u našem selu, pa ga naručujem iz naše apoteke i donosim iz Moskve.

"Novinet" Počeo sam da uzimam odmah nakon što sam završio sa hranjenjem prvog deteta. Pokupio sam lijek kod ginekologa, vjerujem da se ova vrsta droge ne može uzeti po savjetu djevojke ili majke. Koliko ja znam, "Novinet" nije najsavremenija i najniža doza kontraceptiva, ali ja sam bio idealan, za razliku od trofazne OK, koju sam probao pre 1 trudnoće. Minimalne sporedne efekte, nisam stekao kilogram težine, ni mulj. Jedina stvar - smanjen libido, ali sudeći po recenzijama, to je za mnoge. Kada sam se odlučila za drugo dijete, ostala sam u drugom ciklusu nakon otkazivanja.

Prihvatite "Novinet" dugo vremena. Po prvi put je počela da se uzima prije rođenja sina. Moj ginekolog mi je prepisao lek kao kontraceptiv. Kada smo moj suprug i ja počeli da planiramo trudnoću, 3 meseca pre navodne začeća, prestala sam da pijem Novinet i koristila druge metode zaštite. Trudnoća se javila 5 mjeseci nakon odustajanja od pilula. Porođaj je prošao dobro, au drugom mjesecu nakon rođenja obnovljen je menstrualni ciklus i ponovo sam počeo uzimati Novinet (nisam dojio svog sina). Nikada nisam imao nuspojave od pilula. Naprotiv, stanje kože se poboljšalo.

Vidio je Novinet osam mjeseci. Nije bilo nikakvih sporednih efekata. Težina na licu mesta, libido, nema depresije - ništa se nije promenilo. Ciklus je na satu. Akne, međutim, takođe nisu nestale i grudi nisu rasle, kao što mnogi pišu. Kontracepcija je odlična, sto posto sigurna da je sve u redu - živci su netaknuti. Pila je iz medicinskih razloga, testosteron je bio povišen. Zato što je lekar pripisao samo pola godine da se spusti, ali sam smanjio više. Znam da ove tablete nisu pogodne za sve, ali mi je sve u redu prvi put, nisam probala druga kontraceptivna sredstva. Naravno, bolje je ne rizikovati bez preporuke doktora.

Jedina prednost lijeka je relativno jeftina cijena. Novineta je uzela 11 dana, nakon čega je prestala da pije i prešla na mini-piju. Na prijemu su me mučile glavobolje, promene raspoloženja, postajao sam glasan i razdražljiv, izgleda da mi nije odgovarao.

Ovaj lijek uzimam više od godinu dana kao sredstvo kontracepcije. Probao sam mnogo drugih, ali se osjećam ugodno i samouvjereno s novim proizvodom. Slažem se da zaista nema nuspojava. I sviđa mi se njihovo pakovanje sa datumima, a ne da se zbuni

Mogu reći da mi se stvarno sviđa ovaj lijek. Obično postoje neke nuspojave od hormonskih lekova, ali ovaj lek je otišao u moju korist. Moja težina se praktično nije promenila, naprotiv, ta cifra je postala još bolja. Na emocionalnoj pozadini, to se uopšte nije odražavalo: ja takođe gledam na život sa pozitivnim stavom. Osim toga, oni su odlični kao kontraceptivna sredstva. Moj muž i ja imamo nezaštićeni seks i, zahvaljujući ovoj drogi, nisam ostala trudna. I najvažnije za mene - akne koje su me stalno mučile, nestale su jednom zauvek.

Alena Matetskaya (Tretjakov)

Psiholog. Specijalista sa sajta b17.ru

Popio sam 9 meseci. Nije mi se svidjelo. Libido je nestao, celulit je izašao. Kada je bačena - i kosa je počela da se raspada.
Nakon nekog vremena sam prešao na trikvilar i veoma sam zadovoljan, pio sam više od godinu dana, nema nuspojava.

Popio sam pola godine, pre ove 3 godine pio sam Janine. Nema razlike osim cijene. Libido je nestao prije 3,5 godine i. Bacio sam pilule, sve je bilo u redu.

i kako na koži?

Da, cijelo vrijeme nije bilo akni ako ga nisam pronašao i pokupio. Sada se na hramovima penju takvi. Ali ipak neću piti pilule.

Pijem - normalno, bez vidljivih nuspojava. Pre toga Dijana je pila 4 godine, a onda je napravila pauzu godinu dana.

Pijem već dve godine, možda i više, sve je u redu, prelazak na trimersi je dobio 2 kg.

Srodne teme

Pokušao sam da dobijem 15 kg od novog proizvoda, a kada sam prestao da pijem, otišao sam oštro u širinu. I devojka je to imala, u roku od 3 meseca nakon otkazivanja od 10 kg, došlo je i plus.

Autor treba da poseti doktora, on će ga pogledati, on će prepisati koje testove, i napisati šta vam je potrebno, a reakcija je individualna za sve.

Da li je neko uzeo? A kakvo je mišljenje o ovoj drogi?

i samo ću početi da pijem. Cho, to je zastrašujuće, kako si počeo da živiš život na punom katu, pa sam se oporavio za 5 kg, a sada se bojim da ću ga iznenada raširiti?

a moje mesečne neke ne baš normalne, mrlje i sve, neko je tako bio?

Trudnoća sa normalnim unosom droge ne može biti?

Imenovan novine, pre 4 godine, on je prošao kurs hemoterapije. Mogu li koristiti ove hormone?

Počela je piti u menopauzi, 5 godina nije bilo mjesečno. Nakon prvog kursa, mjesečno stanje zdravlja se poboljšalo, plime su prošle, strašno stanje, nesanica, ali se pojavio svrab i povećanje težine. Ali bolje je pustiti ga nego užasan KLIM I MAX.

Pijem Novinet 6 godina, bez nuspojava, bez povećanja težine, bez promjene raspoloženja, menstruacije kao sata. Dobra stvar za zdravlje i od pomoći djeci je 99,9%

Popio prvu pilulu. nekoliko sati kasnije, lupala je usnama i nadimala lice. Morao sam pozvati hitnu pomoć. Alergijska reakcija. Izgleda da se jednostavno nisam uklapala. Ali, prokletstvo, bilo je moguće i umrijeti. Muck ovaj Novinet i gomila nuspojava.

Saw year 2. Sve je bilo divno. Ali nakon što je prestao. 5 mjeseci nakon otkazivanja, menstruacija je prestala, kosa na licu je dobila ( problema (((

Zaboravio sam da pišem. više akni kao tinejdžer (nakon otkazivanja)

Я тоже рекомендую автору не принимать никаких ОК без врача, хотя какие у нас врачи. Я пила Новинет сразу после того, как перестала кормить первого ребенка грудью. За месяц набрала 15 кг. Пропила еще три месяца и бросила. И еще 10 кг набрала. И от этих кг ничем не могла избавиться. Tek nakon drugog hormona trudnoće se oporavio. Budite oprezni.

Devojke mi kažu. Lekar mi je propisao novi kurs, 2 kursa, kako bi se kašljala materica zbog trudnoće! Neko je tako prošao. Vaše mišljenje, savet

Pijem Yarin, želim da pređem na novu, mogu li oštro da se prebacim, ili moram da završim kurs Yarina?

Pijem Novinet 2 pakovanja. tu je lov, istina je. ummm, želim da prekinem ali završim kurs

Pijem Yarin, želim da pređem na novu, mogu li oštro da se prebacim, ili moram da završim kurs Yarina?

Novinu sam uzeo oko 5 godina sa prekidima. Stvarno mi se svidjele pilule. od svih najzanimljivijih pitanja, težina se nije povećavala, dojke se nisu povećavale, libido se nije smanjivao, bolnost menstruacije je potpuno nestala. kada je ukidanje mjesečnika bilo bezbolno već dugo vremena. 5-6 meseci .. onda je sve počelo da pada na svoje mesto. Koža je postala malo bolja već u prvom mjesecu administracije, ali nije potrebno čekati bilo kakva poboljšanja.

Vidio sam novitet prije par godina za 2 godine. Nije bilo nuspojava. Ali bilo je očiglednih prednosti: ona sama nije povratila ni jedan gram, a grudi su se značajno povećale. Onda je prestala da pije i sve je bilo u redu. A što ste napisali sve o tome da ste od njega debeli, mogu samo da vam kažem da jedete manje devojaka i onda pišete da su te pilule krivi. Pazite na sebe i ne tražite izgovor. Neko je takođe gore napisao da je počela alergijska reakcija i zato su tablete pune HG. Dakle, ovo je samo vaše mišljenje, niste se uklopili, drugi se savršeno uklapaju.
Py.Sy. Konsultujte se sa lekarom i ne polako, još uvek imate decu da rode.

Počeo sam da pijem Novinette već 11 dana, dok se nisam oporavio, više nema promjena, želja nije bila izgubljena, naprotiv :-)) u osnovi zadovoljna. iako su periodi bili duži nego obično, ali mislim da je ovaj organizam prilagođen novim hormonima.

Počela je piti u menopauzi, 5 godina nije bilo mjesečno. Nakon prvog kursa, mjesečno stanje zdravlja se poboljšalo, plime su prošle, strašno stanje, nesanica, ali se pojavio svrab i povećanje težine. Ali bolje je pustiti ga nego užasan KLIM I MAX.

Novinet je vidio prijatelja 2 godine, vrlo zadovoljan s njim, a kad sam prestao piti, sve je bilo u redu, nije bilo nuspojava.

Devojke, molim vas recite mi šta da radim. Pijem Novinet 4 godine. Nikada nije bilo nikakvih problema, čak ni u težini. Sada kada uzimam tablete nakon 10-13 dana započinje i traje do najviše menstruacije. Liječnik je savjetovao da pije 2 tablete u razmaku od 2-3 sata. Ali ispada da već ne pijem 21 dan, ali manje za 5-6 dana (nedeljno). Reci mi šta da radim.

Propisan mi je roman za lečenje kože (zbog akni) jer su muški hormoni više, primetio sam poboljšanja u koži, ali veliku ALI. rezultat nakon drugog pakovanja: 5 kg oporavljeno, depresivno raspoloženje, i najgora hrpa vaskularnih zvijezda na mojim nogama, sada ne znam kako da budem ili da li da nastavim tretman, može li itko naići na ovo, molim pomoć sa savjetom. P.S. najviše brine zvjezdica

konsultujte se sa ginekologom na trošak prelaska na druge pilule "jess" - ako ste se oporavili od novosti, postoje 2 razloga za to, ne kontrolišete apetit ili je zadržavanje tečnosti veoma jako zbog tableta.
jess- poboljšava kožu mnogo bolje! njen efekat u ovom pravcu je mnogo veći! i iz paukovih vena, pokušajte da uzmete 50 g svakog dana - suvo crveno vino - on pretapa krv i veoma je korisno za telo.

Devojke, molim vas recite mi šta da radim. Pijem Novinet 4 godine. Nikada nije bilo nikakvih problema, čak ni u težini. Sada kada uzimam tablete nakon 10-13 dana započinje i traje do najviše menstruacije. Liječnik je savjetovao da pije 2 tablete u razmaku od 2-3 sata. Ali ispada da već ne pijem 21 dan, ali manje za 5-6 dana (nedeljno). Reci mi šta da radim.

Hvala, Belz! Trenutno se završava poslednji zapis. Obavezno pokušajte. Nadam se najboljem.

Zdravo Molim te, reci mi. Počeo sam da pijem Novine od prvog dana menstruacije, ali trećeg dana uzimanja tableta, PA se desio bez dodatnih kontraceptivnih mera. Ima li šanse da zatrudnite?

Počeo je da uzima Novinet pilule. Reći ću da sam primijetio mnogo + ..
kada sam se ujutro probudila, otkrila sam da je moj period počeo. Gotovo sam odmah uzeo tabletu. i primetili da težina tokom menstruacije ne samo da nije došla, već je čak i usporila. i nema apetita .. iako na početku menstruacije zhor počinje strašno, koža se značajno poboljšava)))).

dobitak na težini nije iz činjenice da pijete harmonije, već iz činjenice da Ok izaziva strašan apetit. zato pazite na količinu pojedene hrane. jesti paradajz i krastavce. i ništa se neće dogoditi)

Vidio je Novinet više od 5 godina i koža je savršena, mjesečno za jedan dan, nije dodavala težinu trećoj godini, a onda se jako oporavila, ne pijem je dugo vremena, ali ne zatrudnim, a nakon napuštanja menstrualnog ciklusa bila sam jako pretučena. nema više pilula.

Vidio sam novo, mjesečno dobro, ali evo nuspojava noćne more: Pigmentacija na licu, jutarnje mučnine, pa čak i mikoza vagine.

Izvinjavam se zbog takvog pitanja, ali moj muž može mirno da uđe u mene. ako uzmem novinu, i kada počnu da deluju, danas sam uzeo samo jednu pilulu.

Danas sam uzeo 1 tabletu, kada su počeli da se ponašaju i da li moj muž može mirno tokom intimnog odnosa. u meni?

Danas sam uzeo 1 tabletu, kada su počeli da se ponašaju i da li moj muž može mirno tokom intimnog odnosa. u meni?

Kontraceptivno dejstvo se razvija ne ranije od 2-3 nedelje prijema, tako da prvi mesec takođe koristi kondom. Inače, inovacija je vrlo zastarjela. U Evropi se sada ne koristi. Glavni neželjeni efekti su povećanje telesne težine zbog poremećaja metabolizma, što podrazumijeva rizik od dijabetesa i srčanog udara nakon 40 godina. Može biti pogođeno stanje kože i kose. Kao lekar, savetujem vam da pređete na moderne lekove koji su lišeni prethodnih sporednih efekata.
Najbolje yarina ili jess. Trenutno, 75% američkih školaraca koji koriste OK koriste jes. Osim kontraceptivnog efekta, tretira akne, sprečava gubitak kose, podmlađuje kožu i ublažava PMS. Razgovarajte o mogućnosti prelaska na moderne i sigurne lijekove sa svojim liječnikom.

a tokom prijema, kada menstruacija, možete se upustiti u seks?

uzeo novinet za prevenciju akni. Na drugom pakovanju počela je periodična mučnina, iako je bilo manje jegulja. Na trećem paketu su se pojavili 9. dan simptomi drozda. Morao sam da se lečim od drozda i prestanem da ih pijem. Ja sam 17. U težini, nisam dodao gram, čak naprotiv, izgubio sam težinu. Lice se poboljšalo. U principu, savetujem!

Devojke mi kažu. Lekar mi je propisao novi kurs, 2 kursa, kako bi se kašljala materica zbog trudnoće! Neko je tako prošao. Vaše mišljenje, savet

Izvinite, molim vas, a vi ste lekar da sve to znate tako detaljno? Dobili ste veoma zanimljive komentare, želio bih znati više detaljno, jer doktor mi je savetovao novinu.

Novinu sam uzeo 3 mjeseca, u principu sve je bilo u redu, ali bilo je strašne depresije, jecala cijeli dan, ali opet, ovo je netko takav, nije bilo više nuspojava

Forum: ljepota

Novo za tri dana

Popularan tri dana

Korisnik sajta Woman.ru razume i prihvata da je isključivo odgovoran za sve materijale koji su delimično ili u potpunosti objavljeni od strane korisnika usluge Woman.ru.
Korisnik sajta Woman.ru garantuje da plasiranje dostavljenih materijala ne narušava prava trećih lica (uključujući ali ne ograničavajući se na autorska prava) i ne šteti njihovoj časti i dostojanstvu.
Korisnik sajta Woman.ru, slanjem materijala, je stoga zainteresovan da ih objavi na sajtu i izrazi svoju saglasnost za njihovo dalje korišćenje od strane urednika sajta Woman.ru.

Upotreba i štampanje štampanog materijala na sajtu woman.ru moguće je samo uz aktivnu vezu sa resursom.
Upotreba fotografskog materijala dozvoljena je samo uz pismenu saglasnost administracije lokacije.

Stavljanje intelektualne svojine (fotografije, videozapisi, književna djela, robne marke itd.)
na sajtu woman.ru dozvoljeno je samo osobama koje imaju sva potrebna prava za takav smještaj.

Copyright (c) 2016-2018 Hurst Shkulev Publishing LLC

Mrežno izdanje "WOMAN.RU" (Woman.RU)

Potvrda o registraciji medija EL br. FS77-65950, izdata od strane Savezne službe za nadzor u oblasti komunikacija,
Informacione tehnologije i masovne komunikacije (Roskomnadzor) 10. jun 2016. godine. 16+

Osnivač: društvo sa ograničenom odgovornošću „Hurst Shkulev Publishing“

Analogi Novineta

Podudara se po indikacijama

Cijena od 243 rubalja. Analogni jeftiniji za 187 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 265 rubalja. Analogni jeftinije za 165 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 269 rubalja. Analogni jeftiniji za 161 rublje

Podudara se po indikacijama

Cijena od 294 rubalja. Analogni jeftiniji za 136 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 342 rubalja. Analogni jeftiniji za 88 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 356 rubalja. Analogni je jeftiniji za 74 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 382 rubalja. Analogni je jeftiniji za 48 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 395 rubalja. Analogni jeftiniji za 35 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 402 rubalja. Analogni jeftiniji za 28 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 428 rubalja. Analogni jeftiniji za 2 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 458 rubalja. Analog je skuplji za 28 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 529 rubalja. Analog je skuplji za 99 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 536 rubalja. Analog je skuplji za 106 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 541 rubalja. Analogni je skuplji za 111 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 584 rubalja. Analog skuplji za 154 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 590 rubalja. Analog je skuplji za 160 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 595 rubalja. Analog skuplji za 165 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 598 rubalja. Analog skuplji za 168 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 610 rubalja. Analog je skuplji za 180 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 676 rubalja. Analogni više za 246 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 699 rubalja. Analog skuplji za 269 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 753 rubalja. Analogni više za 323 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 758 rubalja. Analogni više za 328 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 958 rubalja. Analogni skuplji na 528 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 960 rubalja. Analogni skuplji za 530 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 978 rubalja. Analog skuplji za 548 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 979 rubalja. Analog skuplji za 549 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 1029 rubalja. Analog skuplji od 599 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 1140 rubalja. Analog skuplji na 710 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena je od 1298 rubalja. Analogni više za 868 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 1343 rubalja. Analogni skuplji na 913 rubalja

Podudara se po indikacijama

Cijena od 3017 rubalja. Analog skuplji za 2587 rubalja

Farmakodinamika i farmakokinetika

Priprema uključuje sintetičke estrogenic ikomponente progestinakoje su aktivnije od prirodni seksualni hormoni.

Efekat se postiže prvenstveno sprečavanjem oslobađanja hormona hipofize follitropina i luteotropinto ometa proces ovulacija. Povećava se povećanjem viskoznosti sluzi u cervikalnom kanalu, a samim tim i relativnom opstrukcijom sperme.

Posebna karakteristika tableta Novinet je to estrogenska komponentaprisutna je u njima u minimalnoj koncentraciji, što smanjuje rizik od nuspojava koje zavise od estrogena (bol u mlečnim žlezdama, tromboembolijske komplikacije, mučnina, povećanje težine, itd.).

Desogestrel predstavlja progestin II generacija. Supstanca povoljno utiče na metabolizam lipida, održavanje ravnoteže holesterola i normalizaciju lipidogramskih parametara.

Osim toga, u pozadini upotrebe tableta:

  • gubitak krvi je smanjen,
  • poboljšava stanje kože,
  • ciklus menstrualnih dana je normalizovan,
  • smanjuje rizik od ginekoloških bolesti (uključujući bolesti tumora).

Ethinyl Estradiol i desogestrel apsorbuje se u proksimalnom tankom crijevu. Apsorpcija je brza i skoro 100%. Glavni proizvod metabolizma desogestrel3-keto-desogestrel, njegovi drugi metaboliti nisu farmakološki aktivni.

Biodostupnost etinil estradiol - 60%. For desogestrel ova brojka varira od 62 do 81%. Obe supstance imaju visok stepen vezivanja za proteine ​​plazme (više od 90%). Njihova koncentracija u krvi dostiže maksimalne vrijednosti nakon 1-1,5 sati nakon uzimanja pilule.

Komponente leka su dobro raspoređene u tkivima i organima, dok etinil estradiolkarakterizira sposobnost akumuliranja u masnom tkivu. Otprilike desetina uzete doze prodire u mlijeko dojilje.

T1 / 2 - u prosjeku 24 sata, desogestrel - u prosjeku 30 sati.

Metabolički proizvodi desogestrel izlučuje se bubrezima. Metabolički proizvodi etinil estradioleliminisan urinom i žuči.

Kontraindikacije

Kontraindikacije za upotrebu tableta su:

  • preosetljivost na sastojke
  • tromboza / tromboembolija vena / arterije,
  • prisustvo prekursora tromboembolija,
  • migrena sa manifestacijama fokalnih neuroloških simptoma,
  • komplicirana vaskularnim patologijama dijabetes,
  • povećan riziktromboza vene / arterije,
  • pankreatitis sa teškom hipertrigliceridemijom,
  • teškog oboljenja jetre (uzimanje tableta je kontraindikovano dok se funkcionalni parametri organa ne vrate u normalu)
  • tumor jetre,
  • hormonski zavisni tumori (identifikovano ili sumnjivo),
  • vaginalno krvarenje, kako bi se utvrdila priroda čije porijeklo nije moguće,
  • otoskleroza,
  • pušenje
  • starosti preko 35 godina
  • trudnoće
  • dojenje.

Nuspojave

Nuspojave Novineta su:

  • aciklički vaginalni sekret,
  • amenoreja nakon uzimanja tableta,
  • candidosis,
  • promenom stanja sluzi u vagini,
  • razvoj upalnih procesa u vagini,
  • bol, napetost i povećanje mliječne žlijezde, oslobađanje mlijeka od njih,
  • mučnina
  • povraćati
  • kolesteza žutica i / ili pruritus,
  • ulcerativni kolitis,
  • eritem nodosum ili eksudativan,
  • chloasma,
  • osip na koži,
  • glavobolje
  • promene raspoloženja,
  • migrena,
  • depresivan,
  • povećana osjetljivost rožnice na kontaktne leće,
  • zadržavanje tečnosti u telu
  • smanjenje tolerancije na ugljene hidrate,
  • promena telesne težine u pravcu povećanja,
  • reakcije preosetljivosti.

Kada se pojave gore navedeni simptomi, pitanje da li da se nastavi sa uzimanjem leka odlučuje se na individualnoj osnovi.

Teške nuspojave Novineta, koje zahtevaju trenutni prekid leka:

  • hipertenzija,
  • akutna blokada vena / arterija u krvnim ugrušcima (rijetko - infarkt miokarda, DVT, PEH, moždani udar itd., izuzetno rijetko - akutna blokada velikih retinalnih i mezenteričnih krvnih žila, vena i arterija jetre, bubrega),
  • otoskleroza i kao rezultat, gubitak sluha,
  • HUS,
  • pogoršanje Liebman-Sachs-ove bolesti (rijetko)
  • Chorea Sydenham(razvija se izuzetno rijetko, simptomi nestaju nakon prestanka uzimanja tableta),
  • porphyria.

Novinet tablete: uputstva za upotrebu

Pilule za kontrolu rađanja Novinet se uzima per os jedan dan, ispere se tečnošću. Prijem počinje najkasnije 5 dana menstrualnog ciklusa. Tablete se piju bez praznina i pucaju tri puna tjedna u isto vrijeme. Od 22 do 28 dana napravite pauzu.

Ako se prva pilula pije između 2 i 5 dana ciklusa, u prvih 7 dana kursa primjenjuju se dodatne mjere opreza.

29. dan (dan u sedmici odgovara danu u tjednu kada je uzeta prva tableta), uzimanje lijeka se nastavlja korištenjem novog pakiranja.

U slučaju jasnog pridržavanja preporuka opisanih u uputstvima za upotrebu Novineta, kontraceptivno dejstvo traje između 22 i 29 dana ciklusa.

Kako uzimati pilule nakon poroda / abortusa

U odsustvu laktacije, Novinetu je dozvoljeno da se uzme od prvog dana prve nezavisne menstruacije. Prije početka, trebate se obratiti liječniku. Dodatna kontracepcija nije potrebna.

U prisustvu seksualnog kontakta nakon poroda, uzimanje lijeka se odgađa do sljedeće menstruacije. Ako se odluka o uzimanju tableta donese kasnije od 3 sedmice nakon isporuke, primjena dodatnih mjera zaštite prikazana je u prvih 7 dana kursa.

Nakon abortusa ili spontanog abortusa, pilule se započinju odmah bez upotrebe drugih kontraceptivnih sredstava.

Prelazak na Novinet iz drugih kontraceptivnih sredstava

Nakon uzimanja drugih KOK-a, prva tableta se pije sledećeg dana nakon završetka kursa prethodne kontracepcije (oni se ne odmaraju, ne morate čekati sledeću menstruaciju). Kada se krećete samo od sadržaja progestogen Sredstva za prihvatanje Novineta počinju od prvog dana ciklusa.

Upotreba dodatnih mjera zaštite u svim opisanim slučajevima nije potrebna.

Dodatne mjere zaštite podrazumijevaju upotrebu kontraceptivna sredstva za barijere ili napuštanje seksualnih odnosa tokom čitavog “opasnog” perioda. Ne preporučuje se upotreba kalendarske metode zaštite.

Kašnjenje menstruacije

Ako je potrebno, odložite početak ciklusa, pilule za kontrolu rađanja piju na uobičajen način tokom potrebnog vremena, bez pauze. U ovom slučaju, moguće je uočavanje / probijanje vaginalnog krvarenja, što ne utiče na djelotvornost lijeka. Redovni unos se nastavlja nakon standardnog prekida od 7 dana.

Skip pilula

Potpuni kontraceptivni efekat se održava u stanju redovne upotrebe leka, pri čemu maksimalno kašnjenje u uzimanju pilule ne prelazi 12 sati. Ako se zaboravljena tableta pije u roku od 36 sati nakon prethodnog, Novinet se nastavlja uzimati prema standardnoj shemi.

Prolazak pilule se smatra situacijom u kojoj je prošlo više od 12 sati od zadnje doze lijeka.

Ako se tableta za preskakanje pojavila u prvih 14 dana ciklusa, sljedeći dan u uobičajeno vrijeme, odmah biste trebali popiti dvostruku dozu lijeka. Ubuduće se uzima kao i obično.

Ako dođe do prolaska između 15. i 21. dana ciklusa, neophodno je uzeti propuštenu dozu lijeka i nastaviti daljnju primjenu bez sedmodnevne pauze.

Ako preskočite tabletu, rizik od krvarenja i / ili ovulacije se povećava, što je povezano sa minimalnom količinom estrogen u pripremi. U tom smislu, potrebna je dodatna kontracepcija (prije novog ciklusa).

Kada povraćanje i / ili dijareja, apsorpcija lijeka ne može biti potpuna. Ako simptomi nestanu u roku od 12 sati, preporučuje se dodatno uzimanje druge pilule (dodatna doza - prema uobičajenoj shemi), ako simptomi traju duže, tokom čitavog perioda bolesti, kao i čitave naredne sedmice, potrebna je dodatna kontracepcija.

Interakcija

Efikasnost COC-a za per os primenu je smanjena u kombinaciji sa agensima koji indukuju enzim jetre: Hypericum perforatum, Karbamazepin, Griseofulvin, barbiturati, Hydantoin, Rifampicin, Primidon, Felbamate, Topiramat, Okskarbazepin.

Osim toga, ovi lijekovi povećavaju rizik od krvarenja.

Indukcijski nivo dostiže maksimum u roku od 14-20 dana, ali može trajati i do 4 sedmice nakon povlačenja agensa.

Ako je potrebno, upotreba Novineta u kombinaciji sa Tetracycline i Ampicilin tokom čitavog tretmana i još nedelju dana nakon završetka, potrebna je dodatna kontracepcija (ovi lekovi smanjuju efektivnost leka).

Po prijemu Rifampicin dodatne mjere zaštite su potrebne u roku od 4 sedmice nakon prestanka liječenja

KOC smanjuju toleranciju na ugljene hidrate i povećavaju potrebu za antidijabetičkim sredstvima za oralnu primenu ili insulin.

Oprez treba koristiti Novinet u kombinaciji sa:

  • triciklični antidepresivi,
  • antikoagulanti indandionovogoili serija kumarina,
  • blokatori β-adrenergičkih receptora,
  • bromocriptine,
  • hepatotoksični lekovi (posebno sa Dantrolene).

Posebna uputstva

Posle virusni hepatitis Potrebno je početi uzimati pilule nakon što se normalno funkcioniranje jetre vrati u normalu (ne manje od šest mjeseci nakon bolesti).

Kontraceptivni efekat se smanjuje sa:

  • povraćanje / dijareja,
  • preskakanje tableta
  • istovremena upotreba sa lijekovima koji smanjuju učinkovitost COC-a.

Efikasnost tableta može se smanjiti u slučajevima kada, nakon nekoliko ciklusa njihove upotrebe, žene izgledaju nepravilno, probijaju se ili uočavaju. U takvim situacijama, preporučljivo je nastaviti uzimanje lijeka do kraja tableta u sljedećem pakovanju.

Ako se na kraju ciklusa 2 krvarenje povuče acikličko pražnjenje nije prestala ili nije počela krvarenje u prekidu, lijek bi trebao biti zaustavljen. Obnovite je tek nakon što je trudnoća isključena.

Tablete ne štite od njih STDsi Aids.

Estrogena komponenta leka može da promeni pojedinačne laboratorijske parametre, uključujući hemostazu, funkcionalni status nadbubrežnih žlezda, bubrega, štitne žlezde, jetre, nivoe transportnih proteina i nivo lipoproteina.

Analogi Novineta: Marvelon, Regulon, Mersilon, Tri milosti.

Što je bolje - Janine ili Novinet?

U sastavu dražeja Janin kao aktivne supstance uključuju 0,03 mg etinil estradiol (Novinet tablete sadrže ovu komponentu u količini od 0,02 mg) i 2 mg dienogesta. Ovo drugo je derivat testosteron i karakterizira antiandrogena aktivnost.

Dakle, Janinsadrži više hormona i pogodnije je za žene koje imaju preveliku količinu muških hormona.

Tokom trudnoće

U trudnoći je tableta Novine kontraindikovana.

COC potiskuje laktaciju, pored toga, mala količina supstanci koje ulaze u njihov sastav prodiru u mlijeko. Stoga, tokom dojenja, ovi lijekovi se ne mogu smatrati sredstvom izbora.

Kada su pilule za laktaciju dozvoljene od šestog meseca.

Recenzije o Novinetu

O kontrolnim pilulama Novin recenzije su uglavnom pozitivne: većina žena koje uzimaju lijek njene glavne prednosti su visoka učinkovitost, jednostavnost korištenja i pristupačna cijena.

Međutim, postoji određeni procenat pacijenata koji nisu zadovoljni drogom. Negativne recenzije o Novinetu su uglavnom zbog činjenice da pilule izazivaju nuspojave (naročito, smanjuju libido) i izazivaju hormonalne poremećaje u organizmu.

Što se tiče trudnoće nakon Novineta, recenzije se razlikuju - neke žene pišu da su pile lijek u malim kursevima kako bi stimulirale trudnoću, i zatrudnele su u prvom ili drugom ciklusu, dok se drugi žale da je nakon uzimanja lijeka mjesečno nestalo. dug period, a jaja nisu sazrevala godinu dana ili više.

Analizirajući preglede lekara o Novinetu, možemo zaključiti da je reakcija na prijem COC-a uvijek nepredvidiva i vrlo individualna, pa je mišljenje o tim sredstvima često suprotno.

Zbog minimalne koncentracije hormona u drogi je minimalna, doktori preporučuju da je uzimaju mladima, a da ne rađaju žene. Ali za žene sa djecom, doza aktivnih supstanci može biti nedovoljna.

Još jedan pozitivan aspekt korišćenja Novineta je njegova sposobnost da zaustavi rast. fibroids. U slučaju mioma, sredstvo se propisuje ako je veličina čvora mala, kao iu situacijama kada je potrebno očuvati funkciju plodnosti žene.

Cijena Novinet

Cijena Novineta u apotekama ovisi o broju tableta po pakiranju.

Na kontraceptivnim tabletama Novinet cena u Ukrajini je od 220 UAH po paketu broj 21 i od 750 UAH po paketu broj 63.

Možete kupiti pakiranje br. 21 u ruskim apotekama za 280-460 rubalja, cijena pakiranja br. 63 varira od 1100 do 2500 rubalja.

Progestin i estrogen (fiksna kombinacija)

Monofazni hormonski kontraceptivni lek za oralnu primenu, koji sadrži kombinaciju estrogena (etinil estradiola) i progestogena (desogestrel).
Kontraceptivno dejstvo je posledica dejstva na hipotalamičko-hipofizno-jajnički sistem. Inhibira gonadotropnu funkciju hipofize, smanjuje lučenje FSH i LH, inhibira razvoj folikula i ometa proces ovulacije.
Pored toga, kontraceptivni efekat je posledica smanjenja osetljivosti endometrijuma na blastocite i pojačan je povećanjem viskoznosti sluzi u cerviksu, što sprečava promociju sperme.
Lijek blagotvorno djeluje na metabolizam lipida: povećava sadržaj HDL u plazmi, a ne utječe na sadržaj LDL.
Pri prijemu preparata značajno se smanjuju gubici menstrualne krvi. Redovna upotreba Novineta dovodi do normalizacije menstrualnog ciklusa, pomaže u sprečavanju razvoja brojnih ginekoloških bolesti, uključujući onkologija.
Blagotvorno deluje na kožu, značajno poboljšava stanje kože sa aknama.

Desogestrel
Usisavanje
Desogestrel se brzo i gotovo potpuno apsorbuje iz gastrointestinalnog trakta i odmah se metabolizira u 3-keto-desogestrel, koji je biološki aktivni metabolit desogestrela. Cmax postiže se 1,5 sat nakon uzimanja lijeka i iznosi 2 ng / ml. Bioraspoloživost desogestrela - 62-81%.
Distribucija
3-keto-desogestrel se dobro vezuje za proteine ​​plazme, uglavnom za albumin i za globulin koji vezuje polne hormone. Vd čini 1,5 l / kg. Css se uspostavlja u drugoj polovini menstrualnog ciklusa, kada se nivo 3-keto-desogestrela poveća za 2-3 puta.
Metabolizam
Pored 3-keto-desogestrela (koji se formira u jetri i crevnom zidu), postoje i drugi metaboliti: 3a-OH-desogestrel, 3b-OH-desogestrel, 3a-OH-5a-H-desogestrel (metaboliti prve faze). Ovi metaboliti nemaju farmakološku aktivnost, a djelimično konjugacijom (druga faza metabolizacije), pretvaraju se u polarne metabolite, u sulfate i glukuronate. Klirens u plazmi je oko 2 ml / min / kg telesne težine.
Uklanjanje
T1/2 čini 38 h. Metaboliti se uklanjaju urinom i kolcem (u odnosu 6: 4).
Ethinyl Estradiol
Usisavanje
Etinil estradiol se brzo i potpuno apsorbuje iz gastrointestinalnog trakta. Cmax postiže se unutar 1-2 sata nakon uzimanja lijeka i iznosi 80 pg / ml. Bioraspoloživost lijeka zbog predsistemske konjugacije i efekta prvog prolaza je oko 60%.
Distribucija
Ethinyl estradiol se potpuno veže za proteine ​​plazme, uglavnom albumin. Vd čini 5 l / kg. Css utvrđuje se za 3-4 dana primene, dok je nivo etinil estradiola u serumu 30-40% veći nego nakon jedne doze leka.
Metabolizam
Presistemska konjugacija etinil estradiola je značajna. Prolazeći kroz crevni zid (prva faza metabolizma), on se podvrgava konjugaciji u jetri (druga faza metabolizma). Etinil estradiol i njegovi metaboliti (sulfati i glukuronidi) izlučuju se u žuč i ulaze u enterohepatičku cirkulaciju. Plazma klirens od oko 5 ml / min / kg telesne težine.
Uklanjanje
T1/2 etinil estradiol iznosi oko 26 sati, oko 40% se izlučuje urinom i oko 60% u fecesu.

Lijek se propisuje za 1 tabletu / dan (po mogućnosti u isto doba dana), počevši od 1-5 dana menstrualnog ciklusa 21 dan. Nakon toga slijedi sedmodnevna pauza tokom koje dolazi do menstrualnog krvarenja. Osmi dan (tj. 4 nedelje nakon uzimanja prve pilule, istog dana u nedelji), uzimanje tableta iz sledećeg pakovanja se nastavlja (čak i ako krvarenje još nije prestalo).
Takav režim pilula se prati sve dok je prevencija trudnoće poželjna. Ako se pridržavate pravila za uzimanje kontraceptivnog djelovanja, ona ostaje za vrijeme trajanja sedmodnevne pauze.
Ako se prva tableta uzima 1. dana menstrualnog ciklusa, nisu potrebne dodatne metode kontracepcije. Pilule se mogu započeti od 2-5 dana od menstruacije, ali u ovom slučaju, u prvom ciklusu, morate koristiti dodatne metode kontracepcije u prvih 7 dana uzimanja tableta.
Ako je prošlo više od 5 dana od početka menstruacije, trebalo bi odgoditi početak prijema do sljedeće menstruacije.
Nakon poroda Ženama koje ne doje može se propisati lijek nakon 21 dana. U ovom slučaju, nema potrebe da se koriste druge metode kontracepcije. Ako je lijek propisan najkasnije 21 dan nakon poroda, onda je u prvih 7 dana primjene potrebno koristiti dodatne metode kontracepcije. Ako je u periodu nakon porođaja seksualnom kontaktu prethodila oralna kontracepcija, onda uz primenu leka morate čekati do prve menstruacije. Ženama koje nastavljaju dojenje nije preporučljivo da koriste kombinovana oralna kontraceptivna sredstva, jer uzimanje leka može smanjiti oslobađanje mleka.
Posle abortusa preporučuje se uzimanje leka odmah nakon operacije, au ovom slučaju nema potrebe za dodatnim metodama kontracepcije.
Sa idite u Novinet nakon uzimanja drugog hormonskog kontraceptiva estrogen-progestin, prvu tabletu Novineta treba uzeti sledećeg dana nakon završetka kursa prethodnog leka. U primjeni dodatnih metoda kontracepcije nije potrebno.
Prilikom prelaska na Novinet nakon uzimanja drugog hormonskog kontraceptivnog sredstva koje sadrži samo gestagen, prvu tabletu Novineta treba uzimati prvog dana menstrualnog ciklusa, nema potrebe da se koriste dodatne metode kontracepcije. Ako se menstruacija ne pojavi za vrijeme uzimanja prethodnog lijeka, možete početi uzimati Novinet na bilo koji dan ciklusa, ali u ovom slučaju, dodatne kontraceptivne metode treba koristiti u prvih 7 dana primjene.
U gore navedenim slučajevima, ne preporučuje se upotreba kalendarske metode kao dodatne metode kontracepcije.
Sa potrebu za odlaganjem menstruacije uzimanje tableta iz sledećeg pakovanja treba nastaviti bez sedmodnevne pauze. U ovom slučaju može doći do intermenstrualnog krvarenja, ali to ne umanjuje kontraceptivno djelovanje lijeka. Redovni unos Novineta može se obnoviti nakon uobičajene sedmodnevne pauze.
U slučaju preskakanje droge, ako nije prošlo više od 36 sati od zadnje doze, onda biste trebali uzeti propuštenu tabletu, a zatim nastaviti da je uzimate u uobičajeno vrijeme. Ako je prošlo više od 36 sati između uzimanja tableta, to se smatra preskakanjem pilule, kontraceptivna pouzdanost u ovom ciklusu nije zagarantovana i preporučuje se upotreba dodatnih metoda kontracepcije.
Kada preskočite 1 tabletu u prvoj ili drugoj sedmici ciklusa, potrebno je da uzmete 2 pilule narednog dana, a zatim nastavite sa redovnim uzimanjem dodatnih kontraceptivnih metoda do kraja ciklusa. Kada preskočite 1 tabletu u trećoj sedmici ciklusa, osim navedenih mjera, isključena je i sedmodnevna pauza.
Ako se nakon uzimanja lijeka pojavi povraćanje ili proljev, apsorpcija lijeka može biti neispravna. Ako se simptomi zaustave u roku od 12 sati, onda morate uzeti još 1 tabletu. Nakon toga treba da nastavite sa uzimanjem tableta na uobičajeni način. Ako se simptomi nastave duže od 12 sati, onda treba koristiti dodatne kontraceptivne metode u narednih 7 dana.
Tablete treba uzimati oralno, bez žvakanja i sa malom količinom tekućine.

Teške nuspojave koje zahtevaju prekid leka.
Od kardiovaskularnog sistema: retko, arterijske i venske tromboembolijske bolesti (uključujući infarkt miokarda, moždani udar, duboka venska tromboza donjih ekstremiteta, plućna tromboembolija), arterijska hipertenzija, u nekim slučajevima arterijska ili venska tromboembolija u jetrenim, mezenteričnim, bubrežnim sudovima, u bubrežnim sudovima, u bubrežnim žilama. retinalne žile.
Iz probavnog sistema: holestatična žutica, holelitijaza, rijetki su izvještaji o razvoju benignog ili malignog tumora jetre kod žena koje su dugo koristile hormonske kontraceptive.
Ostalo: rijetko, pogoršanje sistemskog eritematoznog lupusa, u nekim slučajevima, Sydenhemova koreja, koja nestaje nakon prekida primjene lijeka.
Ostale nuspojave su češće, ali ne zahtijevaju prekid primjene lijeka.
Iz reproduktivnog sistema: intermenstrualno krvarenje, amenoreja nakon prekida uzimanja lijeka, promjene u vaginalnoj sluzi, razvoj vaginalnih infekcija (uključujući kandidijazu), napetost, osjetljivost, povećanje mliječne žlijezde, izlučivanje mlijeka.
Iz probavnog sistema: mučnina, povraćanje, bolest žučnih kamenaca, holestatska žutica.
Dermatološke reakcije: nodularni eritem, osip, kloazma.
Sa strane centralnog nervnog sistema: glavobolja, migrena, promjene raspoloženja, depresivna stanja.
Na strani organa vida: nošenje kontaktnih sočiva može povećati osjetljivost rožnjače.
Metabolizam: zadržavanje tečnosti u telu, promena telesne težine, smanjena tolerancija na ugljene hidrate.

- trudnoća (uključujući procjenu),
- arterijska hipertenzija (BP više od 160/100 mm Hg. Art.),
- porodični oblici hiperlipidemije,
- tromboembolija (uključujući istoriju) ili predispozicija za to,
- cerebrovaskularne bolesti (ishemijski i hemoragijski moždani udar),
- izražena ateroskleroza,
- bolesti kardiovaskularnog sistema (infarkt miokarda, ishemijska bolest srca, dekompenzirani defekti srca, miokarditis), t
- dijabetička angiopatija (uključujući retinopatiju),
- Teška bolest jetre (uključujući istoriju bolesti),
- holestatska žutica,
- akutni virusni hepatitis (prije normalizacije laboratorijskih parametara iu prvih 6 mjeseci nakon normalizacije),
- Dubin-Johnsonov sindrom
- Rotor sindrom,
- bolest žučnog kamena,
- tumori jetre,
- porfirija,
- žutica trudnica,
- žutica kao rezultat primanja GCS,
- tumori zavisni od estrogena ili sumnja na njih,
- rak dojke,
- rak endometrija,
- fibroadenoma dojke,
- genitalno krvarenje nepoznate etiologije,
- sistemski eritemski lupus (uključujući istoriju),
- otoskleroza ili njeno pogoršanje tokom prethodne trudnoće ili tokom primanja GCS
- genitalije herpesa (uključujući i tokom prethodne trudnoće),
- Preosetljivost na bilo koju komponentu leka.

Trudnoća i dojenje

Novinet je kontraindikovan za upotrebu tokom trudnoće.Prijem Novineta se preporučuje za zaustavljanje 3 mjeseca prije planirane trudnoće. U slučaju trudnoće, lijek treba poništiti.
Epidemiološke studije su pokazale da se kod djece koja su rođena od žena koje su prethodno uzimale hormonske kontraceptive, učestalost fetalnih razvojnih poremećaja ne povećava. U slučajevima uzimanja leka u ranom periodu trudnoće, nisu identifikovani teratogeni efekti.
Upotreba Novineta nije prikazana tokom dojenja, jer inhibira laktaciju i utiče na kvalitet i sastav mlijeka. Osim toga, aktivne tvari se izlučuju u majčino mlijeko.

Sa oprezom i tek nakon temeljite procjene koristi i rizika korištenja Novineta, propisana je za bolesti hemostaznog sustava, srčane insuficijencije (uključujući povijest bolesti), zatajenje bubrega (uključujući povijest bolesti), epilepsiju, migrenu i rizik od razvoja estrogen-zavisni tumori, dijabetes melitus, teška depresija (uključujući istoriju bolesti), anemija srpastih ćelija (u periodu infekcija ili hipoksije, uzimanje lijeka može izazvati pojavu tromboembolije).
Prije upotrebe lijeka potrebno je provesti opću medicinsku (detaljnu obiteljsku i osobnu anamnezu, mjerenje krvnog pritiska, laboratorijske testove) i ginekološki pregled (uključujući pregled dojke, citološku analizu brisa cerviksa) kako bi se isključile kontraindikacije i trudnoća. Prilikom uzimanja lijeka potreban je medicinski nadzor svakih 6 mjeseci.
Uzimanje Novineta treba odmah prekinuti kada se pojavi jaka glavobolja, ili ako su obične migrene lošije, sa akutnim pogoršanjem oštrine vida, sa sumnjom na srčani udar ili trombozu, sa naglim porastom krvnog pritiska, sa žuticom ili hepatitisom bez žutice i intenzivnim generalizovanim svrbežom, sa epilepsijom. ili povećanje epileptičkih napadaja, 4 nedelje pre planirane hirurške intervencije iu slučaju dugotrajne imobilizacije (uzimanje leka može se nastaviti nakon 2 nedelje od i remobilizacije) tokom trudnoće.
Efikasnost leka se smanjuje u slučaju preskakanja tableta, povraćanja i proliva, kao i uzimanja Novineta zajedno sa nekim drugim lijekovima. Kontraceptivni efekat može biti smanjen ako se, nakon višemjesečnog uzimanja Novinet tableta, pojavi nepravilno krvarenje ili probojno krvarenje. U slučaju kada dođe do povrede menstruacije ili krvarenja iz materice, „otkazivanje“ se uopšte ne dešava, a prisustvo trudnoće je malo verovatno, uzimanje Novinet tableta treba nastaviti samo do kraja svih tableta iz sledećeg pakovanja. Ako na kraju drugog ciklusa ne slijedi “povlačenje” krvarenja, ili se menstruacija ne vrati u normalu, uzimanje Novinet tableta treba prekinuti u to vrijeme dok se ne isključi trudnoća.
Rizik arterijske i venske tromboembolije kod pacijenata koji primaju oralne hormonske kontraceptive raste sa tromboembolijskim bolestima u porodičnoj anamnezi, sa gojaznošću (indeks telesne mase> 30 kg / m 2), sa dislipoproteinemijom, arterijskom hipertenzijom, srčanom bolešću, atrijskom fibrilacijom, arterijskom hipertenzijom, srčanom bolešću, nadbubrežnom žlezdom, produžena imobilizacija, sa godinama i pušenjem.
Prisustvo antifosfolipidnih antitela (antikardiolipinska antitela, lupus-antikoagulant), rezistencija na aktivirani protein C, hiperhromocisteinemija, nedostatak proteina C ili S, ili antitrombin III predisponiraju stvaranje tromba. Ciljano liječenje gore navedenih stanja smanjuje rizik od stvaranja krvnih ugrušaka.
Međutim, trudnoća predstavlja veći rizik od stvaranja krvnih ugrušaka nego uzimanje hormonskih kontraceptiva.
Estrogenska komponenta lijeka Novinet može iskriviti rezultate nekih laboratorijskih parametara: jetre, bubrega, nadbubrežne žlijezde, štitnjače
žlezde, lipoproteini, transportni proteini, faktori zgrušavanja krvi i
fibrinoliza.

Ozbiljni simptomi nakon uzimanja velikih doza lijeka nisu opisani, tako da nema potrebe za liječenjem predoziranjem.
Međutim, ako se uzme veliki broj tableta, ispiranje želuca može se obaviti u prva 2-3 sata. Lijek nema specifičan antidot, simptomatsko liječenje.

Uz istovremenu upotrebu Novinete sa antispazmodicima, derivatima fenobarbitala, antibioticima (tetraciklin, ampicilin, rifampicin), griseofulvinom, laksativima i nekim ljekovitim biljem (npr. Gospina trava) moguće je Novinetovo smanjenje kontraceptivnog efekta.
Istovremenom primjenom Novineta s oralnim hipoglikemičnim lijekovima ili insulinom, moguće je narušavanje kontrole metabolizma ugljikohidrata, jer Novinet može smanjiti toleranciju na ugljene hidrate i povećati potrebu za insulinom ili oralnim hipoglikemijskim sredstvima, što može zahtijevati prilagodbu doze.

Uslovi skladištenja

Lek treba čuvati na temperaturi od 15 ° do 30 ° C. Rok trajanja - 3 godine.
Uslovi prodaje apoteka
Lijek je dostupan na recept.

Pin
Send
Share
Send

Pogledajte video: THE NORVINA PALETTE. . Is It Jeffree Star Approved?? (April 2020).

Loading...